Pimeän poika

Ohjaus: Jarmo Tulonen

Esityksiä: 11 kpl

Ylioppilasteatteri muuttaa linja-autoaseman kellarista entisen Supermarketin yläkertaan, mistä se saa ensimmäiset varsinaiset omat tilansa. Ilkka Laasonen on pitänyt nuorisotoimen järjestämässä tilaisuudessa puheen, jossa on uhattu lopettaa ylioppilasteatterin toiminta, ellei tarkoituksenmukaista tilaa saada. Tuolloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esko Riepula on kuunnellut Laasosen puheen ja hallitukselta kysymättä ehättää lupaamaan teatterille asianmukaiset tilat Supermarketilta.

”Ylioppilasteatteri muuttaa linja-autoaseman kellarista entisen Supermarketin yläkertaan, mistä se saa ensimmäiset varsinaiset omat tilansa. Ilkka Laasonen on pitänyt nuorisotoimen järjestämässä tilaisuudessa puheen, jossa on uhattu lopettaa ylioppilasteatterin toiminta, ellei tarkoituksenmukaista tilaa saada. Tuolloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esko Riepula on kuunnellut Laasosen puheen ja hallitukselta kysymättä ehättää lupaamaan teatterille asianmukaiset tilat Supermarketilta.

Tilaan on mahdollista myös rakentaa esitystila, jolloin esiintymisten järjestäminen ympäri kaupunkia lakkaa. Ennen ensimmäistä tilassa järjestettävää ensi-iltaa Pimeän poika teatterilaisten on kuitenkin tehtävä turvallisuusmääräysten mukaiset muutokset yläkertaan. Yötä myöten nikkaroidaan portaita, väliseiniä ja oviaukkoja ja juuri ennen ensi-iltaa saadaan valmista. Tarkastaja toteaa valmista työtä katsellessaan, ettei olisi koskaan uskonut teatterilaisten pystyvän moiseen urakkaan niin lyhyessä ajassa.”

Katkelma LYT:in menneiltä nettisivuilta

1986