Franz Kafka: Muodonmuutos

O: Ilkka Laasonen

1988

Esityksiä: 13

”Ajanjakson merkittävimmäksi näytelmäksi nousee Franz Kafkan Muodonmuutos, jonka ohjaa Ilkka Laasonen. Näytelmää pidetään haasteellisena palana nuorelle teatterille, mutta esitys saa yleisöltä ja lehdistön kriitikoilta hyväksyvän vastaanoton. Myöhemmin ylioppilasteatteri matkaa näytelmällä Japanissa järjestettäville teatterifestivaaleille sekä Moskovaan. Muodonmuutoksen kanssa teatteri saa kutsun myös Aruban teatterifestivaaleille, mutta rahoitusta matkaan ei enää järjesty, ja matka jää tekemättä.”

Katkelma LYT:in vanhoilta nettisivuilta

Ylioppilasteatteri osallistui Franz Kafkan Muodonmuutos-näytelmällä Japanissa järjestettäville Toyama International Ameteur Theatre -festivaaleille ja toi voittoisalta matkaltaan kultaa näytelmän ohjauksesta, näyttelijäntyöstä ja näytelmästä. Matka oli kaikin puolin muutoinkin kiinnostava – lavasteiksi Imatralta tilatut köysiverkot jouduttiin kuljettamaan lentokoneessa käsimatkatavaroina, ja sukkahousuja myöten kaikki rekvisiitta oli tiukkojen maahantuontivaatimusten vuoksi palautettava takaisin Suomeen.

Osallistui: Seinäjoen harrastajateatterikesä, Toyama Int. Ameteur Theatre Festival, Japani, 31.7.-6.8.89 (kultaa ohjaus, näyttelijäntyö ja näytelmä)

Kutsuttuna I kansainväliset opiskelijateatterifestivaalit, Moskova, Neuvostoliitto,  13.-29.1.90