Eduard Uspenski: Fedja-setä, kissa ja koira


Ensi-ilta: 25.10.1997

”Syksyllä 1997 tehdään todellinen hittinäytelmä Fedja-setä, kissa ja koira. Se on historian parhaiten tuottanut näytelmä ja vetää parhaiten yleisöä – Sallasta saakka. Yli puolet esityksistä on loppuunmyytyjä. Fedjassa marssitetaan esiin uusi uljas musiikkiosasto teatteriin ja systemaattinen tuottaminen käynnistyy kunnolla.”

Lainaus LYT:in vanhoilta nettisivuilta

Fedja on kuusivuotias poika, mutta osaa jo lukea ja keittää itselleen velliä. Niinpä hän onkin saanut lisänimen setä. Hän asuu yhdessä isänsä ja äitinsä kanssa, kunnes tapaa eräänä päivänä kissan, joka osaa puhua. Koska äiti ei anna ottaa kissaa kotiin, muuttaa Fedja-setä kissoineen muualle. Mukaan liitty puhuva koira. Kolmikko viettääkin sitten vauhdikkaan kesän, josta ei puutu varastelevia naakkoja, uteliaita postinkatajia eikä hulluja lehmiäkään.

Fedja-setä, kissa ja koira on venäläisen Eduard Uspenskin lastenkirja. Jo kirjana tarina on villin vauhdikas, niin myös näytelmänä. Lapin ylioppilasteatteri esittää tänä kesänä Joensuussa nähdyn dramatisoinnin. Ohjaajana meillä on jo keväällä Kasslerissa eläinhahmoja ohjannut Vesa-Matti Komonen. Kaikki näyttelijät ovat jo debytoineita Yt:läisiä, joiden lavatyöskentelyyn ja huumoriin luotamme. Tekniseen työryhmään on tullut uusia ihmisiä, jotka aloittavat uransa konkarien avustamina.

Pääkohderyhmä on luonnollisesti ala-aste-ikäiset ja sitä hieman nuoremmat lapset.

Esitykset

la 25.10. klo 16 ensi-ilta (loppuunmyyty)
su 26.10. klo 16
ke 29.10. klo 18
pe 31.10. klo 18
la 1.11. klo 16
la 8.11. klo 18
pe 7.11. klo 13
ke 5.11. klo 18
to 13.11. klo 9 (loppuunmyyty)
to 13.11. klo 12 (loppuunmyyty)
pe 14.11. klo 18 (loppuunmyyty)
la 15.11. klo 16 (loppuunmyyty)
su 16.11. klo 16 (loppuunmyyty)

Lisäesitykset

la 22.11. klo 15 (loppuunmyyty)
su 23.11. klo 16 (loppuunmyyty)

Liput 20/30 mk

Työryhmä

Ohjaus
Vesa-Matti Komonen

Tuotanto
Riikka Korpela

Koreografiat
Hannu Friman

Lavastus
Kaisa Luukkonen
Wyly Brown
Mia Maljojoki

Puvustus
Miia Hast
Marjaana Angeria
Mia Manninen

Maskeeraus ja kampaus
Mia Manninen

Tekniikka
Pekka Holopainen
Ville Erkkilä

Graafinen suunnittelu
Ossi Hiekkala

Rooleissa

Postiljooni Petshkin – Timo Härkönen
Naakka – Marleena Kallo
Fedja-setä – Marko Keskitalo
Matroskin, kissa – Kaisu Koski
Mirri, lehmä – Marja Mikkonen
Isä – Teemu Mikkonen
Musti, koira – Annu Nietula
Äiti – Eeva Rask
TrtrMitja, traktori – Irene Tikka

Bändi

Joni Launonen
Teemu Mikkonen
Pauli Sitomaniemi