Harri Virtanen: Kiinteistövälittäjä vastoin tahtoaan

O: Markku Köngäs
Ensi-ilta 11.2.2001

Esityksiä: 11 + 1

Osallistui: YT-festivaalit, Joensuu 6.-8.4.2001

”Uudet kasvot innostuvat mm. improvisaatiosta, ja improryhmä keikkaileekin innokkaasti useissa kohteissa Rovaniemellä ja lähiympäristössä. Perinteistäkin teatteria toki tehdään, mm. Kiinteistövälittäjä vastoin tahtoaan -näytelmä edustaa uutta suomalaista teatteritekstiä ja käy niittämässä mainetta keväällä 2001 Joensuussa järjestettävillä ylioppilasteatterifestivaaleilla.

Syksyllä 2001 ylioppilasteatteri tekee Pauli Konttajärven esittämän vahvan monologin Infobio, joka myös vierailee Mikkelissä Työväen Näyttämöpäivillä. Rovaniemen teatterin näyttelijät vierailevat ylioppilasteatterilla ohjaamassa; Mm. Kiinteistövälittäjä vastoin tahtoaan -näytelmän ohjaa Markku Köngäs.

Tekniseen kalustoon satsataan: Ylioppilasteatteri saa lahjoituksena toisen tietokoneen äänityökäyttöä varten äänikalustoon ostetun efektilaitteen rinnalle. Myöskään erityisryhmien toiveita ei jätetä huomiotta; valomiesten kunto on päässyt rappeutumaan ja taloyhtiö hankkiikin kauko-ohjaimella varustetun valopöydän, jotta huonokuntoisten valomiesten ei enää tarvitse juosta erikseen yläkerran tarkkaamoon jokaista valotilannetta testatakseen.”

LAINAUS LYT:IN VANHOILTA NETTISIVUILTA