Pirjo Maunu: TULEN VALOLLA

Lapin ylioppilasteatterin 30. juhlavuoden aloittaa Pirjo Maunun näytelmä Tulen valolla, joka perustuu 1930-luvulla eläneen lappilaisen taiteilijan Maija Kellokummun elämään. Näytelmä on ajatuksia herättävä kuvaus yksilön rohkeudesta seurata omaa polkuaan yhteiskunnan vaatimuksista huolimatta ja taiteilijan tarpeesta luoda kauneutta huolimatta elämän eteensä asettamista vaikeuksista.

Näytelmän ohjaa pitkän linjan ylioppilasteatterilainen Titi Honkanen. Lavalla nähdään varmaotteisia näyttelijöitä, jotka edustavat niin tuoreinta teatterintekijäsukupolvea, kuin jo pidempään toiminnassa mukana olleita näyttelijöitä. Pääroolin tulkitsee Henna Länsipää. Unenomaisen kauniin lavastuksen on suunnitellut teollisen muotoilun opiskelija Reija Arnberg toisena lavastuksenaan Lapin ylioppilasteatteriin. Puvustuksesta vastaavat tekstiilisuunnittelun opiskelijat Tiina Meriläinen ja Eeva Välikangas. Esityksen valokuvauksesta vastaa teollisen muotoilun opiskelija Laura Lahdenperä ja graafikkona debytoi niinikään teollisen muotoilun opiskelija Hanna Yli-Korpela.

Esitykset

la 20.2. klo 19
su 28.2. klo 19
ke 03.3. klo 19
pe 05.3. klo 19
la 06.3. klo 19
ke 10.3. klo 19
pe 12.3. klo 19
la 13.3. klo 19
ke 16.3. klo 19

sekä Posion teatterihelinöillä 19. – 21.3.

Liput 8/6 €

Työryhmä

Ohjaaja
Titi Honkanen

Tuottaja
Eino Hantula

Puvustus
Tiina Meriläinen
Eeva Välikangas

Valot
Jussi Jokinen
Sampo Bergman

Äänet
Mari Mulari

Lavastus
Reija Arnberg

Valokuvaus
Laura Lahdenperä

Grafiikka
Hanna Yli-Korpela

Rooleissa

Maija – Henna Länsipää
Martta – Marika Räty
Abiel – Juraj Kyppö
Eine – Anna Nikunen
Aarne – Lauri Ronimus