Sirkku Peltola: MUMMUN SAAPPAASSA SOI FOX

Mummun saappaassa soi fox on tragikomedia perheestä 2000-luvun Suomessa. Mitä tapahtuu, kun isä on lomautettu, tytär pahimmassa murrosiässä, poika harrastaa hirmuliskopeikkohommia ja äiti olisi päässyt ilman todistustakin 10-kioskiin töihin? Mörttisen perhe elää yhteistä elämää, mutta tuntevatko he sittenkään toisiaan? Lapin ylioppilasteatterin näytelmässä yhdistyvät Suomen yhden tämän hetken parhaan näytelmäkirjailijan Sirkku Peltolan hersyvä teksti, ylioppilasteatterilaisten raikas näyttelijäntyö ja Ville Kiljusen energinen ohjaustyyli. Näistä mausteista ei voi erehtyä. Lapin ylioppilasteatterin tämänkeväinen keitos on maukkaampi kuin yhdenkään television kokkiohjelman. Maistuis varmaan sullekin!

Ohjaaja Ville Kiljunen kokee tekstin puhuttelevan kaikkia 15–95 -vuotiaita suomalaisia jotka elävät tai ovat eläneet perheessä. Näytelmä käsittelee hauskalla ja koskettavalla tavalla arjen ja perheen perusasioita. Kuinka vanhemmat voisivat paremmin seurata lastensa elämää ja olla siinä aidosti läsnä? Mitä tapahtuu kun kasvatus kangertelee? Voiko lasta kasvattaa oikein tai väärin? Kuka määrää ja kenellä on vastuu? Vastauksia Mummun saappaassa soi fox ei anna, vaan esittää sitäkin enemmän ajankohtaisia kysymyksiä.

Sirkku Peltola on yksi tämän hetkisten näytelmäkirjailijoiden taitavimmista tekijöistä Suomessa. Peltola on kirjoittanut yli 20 näytelmää ja vaikuttanut myös teatteriohjaajana. Tunnettuja näytelmiä Mummun saappaissa soi fox (2001) lisäksi ovat mm. Suomen hevonen (2004) ja musikaalit Suruttomat ja Patukkaooppera (2007).

Ville Kiljunen on pitkänlinjan ylioppilasteatterilainen. Hän on viimeaikoina vaikuttanut Etelä-Suomen ammattiteattereissa ja palannut nyt innokkaana ja energisenä ohjaamaan nuorta ja taitavaa näyttelijäkaartia. Kiljusen edellinen ohjaus Lapin ylioppilasteatteriin oli näytelmä Ukkomehto (2008).

Esitykset

pe 4.3. klo 19
su 6.3. klo 16
la 12.3. klo 19
su 13.3. klo 16
to 17.3. klo 19
pe 18.3. klo 19
to 24.3. klo 19
su 27.3. klo 19
ke 30.3. klo 19
to 31.3. klo 19
pe 1.4. klo 19

Työryhmä

Ohjaaja
Ville Kiljunen

Tuottaja
Anna Nikunen

Lavastus
Miia Anttila

Puvustus
Heidi Pöysä

Puvustusassistentti
Sari Savela

Valot
Juho Jokela

Äänet
Aino-Kaisa Hirvioja

Tarpeisto ja maskeeraus
Tiia Piippola

Graafikko
Heidi Pöysä

Pressikuvat
Pasi Hakkio

Näyttelijät

Mirva Valkama – Moonika
Jussi Jokinen – Veini
Sampo Bergman – Tarmo
Maria Kunnari – Janita
Annastiina Gylling – Poliisi
Lauri Paavilainen – Opettaja