¿Mikä Narttu!

Lapin ylioppilasteatteri aloittaa syksynsä kantaaottavalla ja ajankohtaisella teatterilaboratoriotuotannolla ¿Mikä Narttu!

¿Mikä Narttu! on ite-ironian kautta naisen arkea lähestyvä, mykkäkomedian keinoja hyödyntävä lyhytnäytelmä. Sisällöllisesti näytelmässä yhdistyvät fyysinen teatteri, sketsihuumori ja nykypäivän elokuvien ajankohtaiset keinot. Pohjalta löytyy myös suomalaisten naisrunoilijoiden tekstien nostattamia ajatuksia ja menneen ajan yrityskulttuurin herättämiä pohdintoja. Dramatisoinnin teemoja ovat mm. sosiaalinen media, huomiotalous, työelämän haasteet, perheellistyminen ja suorituspaineet.

Tuotanto yhdistää kokeneiden Lyttiläisten ja tuoreiden aktiivien voimat. Näytelmä ei pyytele anteeksi, ja pakottaa kokeellisuudellaan sekä sievistelemättömyydellään ulos omilta mukavuusalueilta. Hervotonta naurua, katkeamattomia kikatuskohtauksia ja palopuheita herättänyt käsikirjoitus muuntuu lavalla tragediaa hipovaksi draamaksi, joka kyseenalaistaa niin katsojan kuin tekijöidensäkin kypsyyden. Olenko minä todella niin sinut itseni kanssa, että voin ymmärtää näytelmässä esitettävät ratkaisut? Kenellä on oikeus nauraa toiselle? Kenellä on vahvuutta nauraa itselleen?

“Something old,
something new,
something borrowed,
something blue,
(and a silver sixpence in her shoe.)”

[eng.trad.]

Ohjaus ja käsikirjoitus: Elina Vasko ja Veera Kuure

Fyysinen ohjaus: Maria Kunnari
Fyysisen ohjauksen assistentti: Karita Törmikoski
Tuotanto: Jenna-Riina Ylimys ja Maiju Saikkonen

Valosuunnittelu: Samuli Valkama
Valoassistentti: Milja Käppi
Äänisuunnittelu: Tatu Ollikainen
Ääniassistentti: Pauliina Kietäväinen
Puku- ja maskeeraussuunnittelu:
Liisa Vallius ja Elina Vasko
Puvustus: Liisa Vallius
Lavastus: Veera Kuure
Lavastusassistentti: Vilma Talasjärvi
Graafinen suunnittelu: Ella Törmikoski
Valokuvaus: Maria Kunnari

Rooleissa:
Ruusu-Maria Lappalainen
Mikko Ruokanen
Sunna Valkeapää
Jenni Honkanen
Roosa Honkanen