Kutsumattomia vieraita

Syksyn ohjelmistoa jatkaa Reko Lundánin Kutsumattomia vieraita.

Lapin ylioppilasteatterin 35. juhlavuoden huipentaa 37-vuotiaana kuolleen Reko Lundánin viimeiseksi näytelmäksi jääneen Hyvinvointivaltio-trilogian viimeinen osa Kutsumattomia vieraita (2006), joka kertoo ihmisistä elämän rajallisuuden äärellä ja siitä, miten yhteensattumat alkavat kutoa yhteen kohtaloita. Alunperin laulunäytelmäksi tarkoitettu käsikirjoitus muuntuu nyt LYTillä esitykseksi, jossa osa lauluteksteistä projisoidaan taustakankaalle.

Seitsemän henkilöä kohtaa yhden päivän aikana ja saavat elämälleen kukin uuden suunnan. Onko elämä kaikkinensa kuitenkin suurta kudosta, jota suuri Kaavoittaja hallitsee? Kuoleman synkän teeman rinnalle nousevat arkisen elämän sattumukset ja lopulta myös rakkaus, joka on väkevin kaikista.

Ohjaus ja sovitus: Silja Heikkilä

Tuottaja Katariina Alatalo
Tuotanto Risto Ukkonen, Anna Nikunen, Maria Kunnari, Maiju Saikkonen
Lavastussuunnittelu Eino Hantula
Lavastusassistentit Vilma Talasjärvi, Anna-Riikka Hyvönen ja Niko Mäntynenä
Puvustus Kati Lähde ja Emmi Kinnunen
Valosuunnittelu Samuli Valkama
Valoassistentit Jenni Mikkonen ja Venla Lyydia Johansson
Äänisuunnittelu Tatu Ollikainen
Ääniassistentti Ahti Nykänen
Videokuvaus Akseli Korpioksa
Musiikki Mika Kalmi ja Queen

MIIA – Meri Forsman
NETTA – Mari Jaatinen
VELI-MATTI – Olli Kaihua
MARI – Maria Kunnari
JOUNI – Lauri Laitinen
PETTERI – Mikko Ruokanen
KIMBLE – Klaus Unkuri