Vänrikki Stoolin tarinoita

”Istuin olkivuoteellensa,
kaikki oli valmista.
Kuulin sota-ajoistansa, 
Dunckerista, Malmista…”

Wiljamin lavalla kuullaan Runebergin päivän aaton kunniaksi otteita kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin pääteoksesta Vänrikki Stålin tarinat. Esitys on Jaakko Nuorvan yhden hengen runonlausuntaesitys jossa runot esitetään ulkomuistista. Esityksessä ei ole näyttelemistä tai säestystä.

Vänrikki Stålin tarinat on julkaistu kahdessa osassa vuosina 1848 ja 1860 ja teoksen tapahtumat sijoittuvat Suomen sotaan v. 1808-1809. Runot kertovat mm. Sven Dufvan, Lotta Svärdin ja Sandelsin edesottamuksista, arkisista kommelluksista aina urotöihin ja traagisiin kohtaloihin vaihdellen. Lähes 100 vuoden tauon jälkeen teoksesta saatiin 2000-luvulla uusi suomennos (Juhani Lindholm, 2007) joka puhalsi uutta eloa ajattomiin riimeihin. Wiljamin lavalla esitetään nyt seitsemän runoa teoksen kaikkiaan 35:stä. Lämpimästi tervetuloa!

Esitys:
4.2. klo 14.00 Kulttuuritalo Wiljami

Kesto:
n. 50 minuuttia

Esitys on ilmainen.